Πηλομαστορέματα

Πηλοπλαστική – Ο πηλός, ο τροχός, το καμίνι, η δημιουργία

Ελεύθερες δημιουργίες με πηλό.

Ο αγρός. Ζώα και λουλούδια του αγρού.

Γράμματα και αριθμοί – Μαθαίνω να διαβάζω και να μετρώ με πηλό.

Αθύρματα – Το παιχνίδι στην αρχαία Ελλάδα.

Αρχαιοελληνικά κοσμήματα – Το κόσμημα στην Ελλάδα.

Μουσικά όργανα – Η μουσική παιδεία στην Αρχαία Ελλάδα.

Τα αγγεία και η χρήση τους – Επίδειξη και χειροποίητη κατασκευή αγγείου με πηλό. Κατασκευάζω αρχαιοελληνικά αγγεία (Αμφορέας, υδρία, οινοχόη κ.α) και μαθαίνω τη χρήση τους στην Αρχαία Ελλάδα

Οι μύθοι του Αισώπου. Πλασμένοι από τα χέρια και με την φαντασία των παιδιών. Μηνύματα που ζωντανεύουν, γίνονται ορατά και αντιληπτά!!!

Δημιουργώ το κόσμο με πηλό

Οι ΉΠΕΙΡΟΙτης γης, η ΠΑΝΙΔΑ και η ΧΛΩΡΙΔΑ τους, ζωντανεύουν στα χέρια των παιδιών και γίνονται μια καταπληκτική δημιουργία. (Ομαδική κατασκευή μεγάλων διαστάσεων(ήπειροι) και ατομική κατασκευή (ζώα, φυτά, όρη, κ.ά).

Η ΕΛΛΑΔΑ πλασμένη από τα χέρια των παιδιών με την ΠΑΝΙΔΑ και την ΧΛΩΡΙΔΑ της. (Ομαδική κατασκευή μεγάλων διαστάσεων(Χάρτης) και ατομική κατασκευή(ζώα, φυτά, όρη, κ.α.).

previous arrow
next arrow
previous arrownext arrow
Slider

Τα παιδιά πλέον στο χώρο μας έχουν τη δυνατότητα κατόπιν προσυνεννόησης να παρακολουθήσουν ζωντανά την δημιουργία αγγείου σε ποδοκίνητο κεραμικό τροχό, να κάνουν χρήση του τροχού συμβάλλοντας στη κατασκευή ενός αγγείου από πηλό και να νοιώσουν την μαγεία της γένεσης και της δημιουργίας από το χώμα και το νερό, ολοκληρώνοντας το έργο τους με την φωτιά.Στα προγράμματα πηλοπλαστικής τα παιδιά μαθαίνουν διάφορες τεχνικές , χρησιμοποιούν δε τα ειδικά εργαλεία γλυπτικής.

Επιπλέον, χρησιμοποιώντας τον πηλό ως πρώτη ύλη, δημιουργήσαμε έναν νέο κύκλο εκπαιδευτικών προγραμμάτων που περιλαμβάνουν ομαδική κατασκευή-μακέτα μεγάλων διαστάσεων(περ. 1μ.χ75εκ.) και ατομική κατασκευή σχετική με το θέμα.

Γίνεται σχετική αναφορά και προβολή βίντεο στο θέμα που έχετε επιλέξει, με ενεργή συμμετοχή των παιδιών.

Τα έργα των παιδιών παραμένουν στο εργαστήρι μέχρι να στεγνώσουν και αφού ψηθούν, παραδίδονται στο χώρο σας.